Visszlízing

Lízing

Ugye létezik a hagyományos értelemben vett visszlízing, aminek a lényege az, hogy egy vállalkozás a saját tulajdonában lévő tehermentes tárgyi eszközt eladja egy lízingcégnek, majd az eszközt vissza is lízingeli tőle. Így a vállalkozás az eszköz fedezetbe vonásával plusz forráshoz juthat.

Ezt a konstrukciót manapság nem támogatják a lízingcégek, hiszen feltételezik, hogy az adott vállalkozás likviditási problémák miatt fordult hozzájuk és egy likviditási problémákkal kűzdő céget nem szívesen finanszíroznak.


 

A technikai visszlízing egy egészen más történet, ez egy valós beruházás finanszírozására irányul!!!

 

Előfeltétele: a vásárlandó eszköz külföldről származzon (EU-n belülről)

És a lényeg: a beszerzési ár ÁFA összegének megfizetését elkerülhetjük!! Hiszen senki nem szeret nagy összegű ÁFA-t befizetni a költségvetésnek és aztán várni hónapokig, mire sikerül visszaigényelnie, nem is beszélve a visszaigénylés miatti esetleges revízióról.

 

És ez hogy néz ki lépésről-lépésre a gyakorlatban:

1. Ön kiválasztja az eszközt

2. A külföldi eladó az Ön vállalkozása nevére számlázza ki az eszközt nettó értéken, ÁFA nélkül, hiszen EU-n belüli import beszerzés

3. Ön az eszközt eladja a lízingcégnek, vételárát a lízingcég felé már ÁFA-san kiszámlázza, hiszen itt már belföldi értékesítésről beszélünk

4. A lízingcég Önnel zárt végű pénzügyi lízing konstrukcióban lízingszerződést köt az eszköz finanszírozására

5. A zárt végű lízing jellemzője, hogy a lízingtárgy teljes beszerzési árát a lízingcég kiszámlázza a lízingbevevő, azaz Ön felé a futemidő elején és szintén ÁFA-san.

6. Végeredmény: az Ön által és a lízingcég által kiállított számlák ÁFA összege kiüti egymást. Az Ön könyveiben szerepel majd egy kimenő és egy bejövő számla ugyanazon az értéken, ugyanazzal az ÁFA tartalommal, így a befizetendő és visszaigényelendő ÁFA egyenlege nulla, azaz az eszköz ÁFA tartalmának megfizetését elkerülte.

Remélem felkeltettük érdeklődését!

Technikai visszlízing ügyletek lebonyolításával forduljon hozzánk bizalommal!!!